Recipes / Quick and easy halwa pie Простой пирог с халвой на скорую руку
Sweet pie is a flour product filled with berries, cottage cheese, fruits, poppy seeds and halva. The dough for making a pie can be puff pastry, shortbread or yeast, and the pie itself can be open, half-open or closed. Pies are widely known and popular in almost every national cuisine, which is associated with a wide variety of original recipes for flour products. Preparing sweet pastries at home is not difficult, because the ingredients for it are quite simple and affordable.
Сладкий пирог — это мучное изделие, начинённое ягодами, творогом, фруктами, маком или халвой. Тесто может быть слоёным, песочным или дрожжевым, а сам пирог — открытым, полуоткрытым или закрытым. Пироги известны и популярны почти в каждой национальной кухне, что объясняет огромное разнообразие оригинальных рецептов этого изделия. Приготовление сладкой выпечки дома несложно, ведь ингредиенты для неё доступны и просты.
Steps / Шаги:
Prepare the ingredients required from the list in the quantities specified in the recipe. Be sure to sift the flour so that the dough is fluffy, remove the butter from the refrigerator to soften.
Подготовьте необходимые по списку ингредиенты в количестве, указанном по рецепту. Муку обязательно просейте, чтобы тесто было пышным, сливочное масло вытащите из холодильной камеры для размягчения.
Start preparing the dough for the pie; to do this, place softened butter in a deep bowl, add sugar to it and thoroughly mix the ingredients with a spatula. Add the eggs and beat the mixture with a mixer until fluffy and smooth.
Приступайте к приготовлению теста для пирога, для этого в глубокую посуду выложите размягченное сливочное масло, присоедините к нему сахар и тщательно перемешайте ингредиенты лопаткой. Добавьте яйца и взбейте массу миксером до состояния пышности и однородности.
Then grind the halva and add to the sugar-egg mixture, mix the ingredients and gradually add flour and baking powder into the mixture. Knead the dough until elastic and smooth, so that it comes away from the walls of the dish.
Затем измельчите халву и присоедините к сахарно-яичной массе, перемешайте ингредиенты и постепенно вводите в массу муку с разрыхлителем. Месите тесто до эластичного и гладкого состояния, так чтобы оно отходило от стенок посуды.
Place the finished dough in a greased baking dish, level the dough over the entire form and place in an oven preheated to 180°C for 40 minutes until golden brown.
Готовое тесто выложите в смазанную маслом форму для запекания, разравняйте тесто по всей форме и отправьте в духовую печь, разогретую до 180 °С, на 40 минут до появления румяной корочки.
A simple quick halwa pie, garnish with melted chocolate and coconut flakes and serve with aromatic tea or coffee.
Простой пирог с халвой на скорую руку украсьте растопленным шоколадом и кокосовой стружкой и подавайте с ароматным чаем или кофе.