Rinse the rice well. Sort the dried apricots, rinse with running cold water and pour boiling water over them for 15 minutes to steam them, or soak in hot water for 10-20 minutes.
Рис хорошо промойт. Курагу переберите, промойте проточной холодной водой и обдайте кипятком на 15 минут для ее распаривания или замочите в горячей воде на 10-20 минут.
Place the rice in a saucepan, fill it with hot water and place on the stove. Bring the rice to a boil, add salt to it, mix the porridge thoroughly and, reducing the heat, cook for 20 minutes until the liquid has completely evaporated. After the time has passed, pour milk into the rice and continue cooking for another 5 minutes.
Выложите рис в кастрюлю, залейте его горячей водой и отправьте на плиту. Доведите рис до кипения, добавьте к нему соль, тщательно перемешайте кашу и, уменьшив огонь, варите ее в течение 20 минут до полного выпаривания жидкости. По истечении времени влейте к рису молоко и продолжайте варить еще 5 минут.
Cut the steamed dried apricots into small pieces and add sugar to the rice. Mix the milk porridge with dried apricots and keep on the stove, covered, for about 5 minutes. Add a piece of butter to the finished porridge, cover the pan with a lid and remove the dish from the heat.
Распаренную курагу нарежьте небольшими кусочками и отправьте с сахаром к рису. Перемешайте молочную кашу с курагой и держите на плите под крышкой еще примерно 5 минут. Добавьте к готовой каше кусочек сливочного масла, накройте кастрюлю крышкой и уберите блюдо с огня.
Place healthy rice porridge with dried apricots in milk on plates, pour over honey and garnish with fresh berries or fruits.
Полезную рисовую кашу с курагой на молоке разложите по тарелкам, полейте медом и украсьте свежими ягодами или фруктами.