Prepare the required ingredients according to the list in the quantities specified in the recipe. Sift the flour, sort the berries and wash them thoroughly in water, separate the egg yolks from the whites.
Подготовьте необходимые ингредиенты по списку в количестве, указанном по рецепту. Муку просейте, ягоды переберите и тщательно помойте в воде, отделите желтки яиц от белков.
Start preparing the dough; to do this, combine cold butter, flour, cottage cheese, salt and chopped almonds in a deep bowl. Mix the ingredients, add the egg and knead the dough until elastic and comes away from the walls of the dish.
Приступайте к приготовлению теста, для этого в глубокой посуде соедините холодное сливочное масло, муку, творог, соль и измельченный миндаль. Перемешайте ингредиенты, присоедините к ним яйцо и вымешивайте тесто до эластичного состояния и отставания от стенок посуды.
Line a baking pan with parchment, place the dough on top of it and spread it over the entire pan, forming small sides. Place the formed dough base in the refrigerator for one hour.
Форму для запекания пирога застелите пергаментом, выложите сверху на него тесто и разравняйте его по всей форме, формируя небольшие бортики. Сформированную основу из теста уберите в холодильную камеру на один час.
To prepare the filling, combine sour cream, egg yolks, sugar and vanillin in a deep bowl and mix the ingredients thoroughly. When the time is up, remove the dough from the refrigerator, fill it with the prepared filling and place blueberries on top. Place the formed pie in an oven preheated to 180°C and bake for 30-40 minutes until cooked.
Для приготовления заливки в глубокой миске соедините сметану, желтки яиц, сахар и ванилин и тщательно перемешайте ингредиенты. По истечении времени вытащите тесто из холодильника, залейте его приготовленной заливкой и выложите сверху ягоды голубики. Сформированный пирог отправьте в разогретую до 180 °С духовую печь запекаться на 30-40 минут до готовности.
Cut the shortbread pie with blueberries and sour cream filling into portions and serve with aromatic tea or coffee.
Песочный пирог с голубикой и сметанной заливкой порежьте на порционные кусочки и подавайте с ароматным чаем или кофе.