Soak the peas in hot water for several hours, then drain. Peel and wash the onions and carrots.
Замочите горох в горячей воде на несколько часов, затем слейте ее. Лук и морковь очистите и помойте.
Pour the soaked peas with fresh, cold water and set to cook. Cook the peas until they are soft, stirring occasionally.
Замоченный горох залейте свежей, холодной водой и поставьте вариться. Варите горох пока он не стает мягким периодически помешивая.
Finely chop the onion and grate the carrots on a medium grater. In a preheated frying pan with vegetable oil, fry the onion, add carrots to it and fry until the carrots are ready. Add the roasted vegetables to the soup and simmer for 15 minutes over medium heat.
Лук мелко нарежьте, морковь натрите на средней терке. В разогретой сковороде с растительным маслом обжарьте лук, добавьте к нему морковь и обжаривайте до готовности моркови. Добавьте обжаренные овощи в суп и проварите в течение 15 минут на среднем огне.
Dilute tomato paste with a small amount of water and add it to the soup, bring to a boil and reduce heat. Add bay leaf and spices, simmer for a few minutes and turn off the heat.
Разведите небольшим количеством воды томатную пасту и добавьте ее в суп, доведите до кипения и убавьте огонь. Добавьте лавровый лист и специи, проварите несколько минут и выключайте огонь.
Let the soup simmer for a while with the lid closed. Serve hot, sprinkled with fresh herbs.
Дайте супу немного настояться под закрытой крышкой. Подавайте горячим, посыпав свежей зеленью.
Pea soup can be served in a bun, after removing the crumb from it and frying it a little in the oven, and prepare croutons from the crumb.
Гороховый суп можно подать в булке, предварительно удалив с нее мякиш и поджарив немного в духовке, из мякиша приготовить сухарики.