Wash the pumpkin from dirt, cut off the top and remove the seeds and pulp, rinse the millet several times until the water becomes clear.
Тыкву помойте от грязи, срежьте верхушку и удалите семечки и мякоть, пшено промойте несколько раз, пока вода не станет прозрачной.
Pour millet grain into the pumpkin, add chopped dried apricots, raisins and prunes if desired. Add salt and sugar, a pinch of vanillin for flavor and pour in milk. Cover the pumpkin with the cut top, transfer it to a greased baking dish and bake in the oven at 180-200 °C for 40-50 minutes until done.
Всыпьте в тыкву пшенную крупу, добавьте измельченную курагу, изюм и чернослив по желанию. Всыпьте соль и сахар, щепотку ванилина для аромата и влейте молоко. Накройте тыкву срезанной верхушкой, переложите ее в смазанную маслом форму и отправьте в духовую печь запекаться при 180-200 °C на 40-50 минут до готовности.
Rich millet porridge with milk, baked in pumpkin, served with butter, honey and cinnamon.
Наваристую пшенную кашу на молоке, запеченную в тыкве, подавайте со сливочным маслом, медом и корицей.