Wash and peel the potatoes.
Картофель помойте и почистите.
Cut the potatoes into cubes and boil in salted water. Using a potato masher or blender, puree the potatoes.
Нарежьте картофель кубиками и отварите в подсоленной воде. С помощью толкушки или блендера превратите картофель в пюре.
In a deep bowl, mix the butter with flour, egg, potatoes, salt and pepper. Form the resulting mass into dumplings.
В глубокой миске смешайте масло с мукой, яйцом, картофелем, соль и перцем. Сформируйте из полученной массы клецки.
Place the dumplings in boiling salted water and dredge them in flour before adding them. Cook for approximately 10 minutes.
Забрасывайте клецки в кипящую посоленную воду, перед тем как их забросить обваляйте в муке. Варите приблизительно 10 минут.
Add the finished dumplings to the broth. The dish is ready.
Готовые клецки добавляйте к бульону. Блюдо готово.
Serve the broth with dumplings, topped with rye croutons and fresh parsley.
Подавайте бульон с клецками дополнив ржаными сухариками и свежей петрушкой.