Sort the strawberries, separate them from the leaves and wash them. Cut the chocolate into small pieces.
Клубнику переберите, отделите от листиков и помойте. Шоколад нарежьте на мелкие кусочки.
In a small, thick-walled saucepan, whisk together the egg, salt, sugar, vanilla and milk. Add starch and mix thoroughly again. Place on the stove and cook over low heat until thickened, stirring constantly.
В небольшой кастрюле с толстыми стенками, смешайте с помощью венчика яйцо, соль, сахар, ванилин и молоко. Добавьте крахмал и еще раз тщательно перемешайте. Поставьте на плиту и варите на медленном огне до загустения, постоянно помешивая.
Pour oatmeal into the mixture and continue cooking for 3 minutes.
В массу всыпьте овсяные хлопья, продолжайте варить 3 минуты.
When the porridge thickens, add chocolate pieces and stir until they dissolve.
Когда каша загустеет, положите в нее кусочки шоколада и перемешивайте, пока они не растворятся.
Prepare strawberry sauce by pureeing it with sugar. Stir until all the sugar has dissolved.
Приготовьте соус из клубники, измельчив ее с сахаром в пюре. Перемешивайте, пока не растворится весь сахар.
Serve the porridge in a beautiful bowl, topped with strawberry sauce.
Подайте кашу в красивой миске, полив клубничным соусом.