Soak the peas for 8 hours. Peel and wash the vegetables. Cut the potatoes into small cubes, chop the onion, grate the carrots.
Замочите горох на 8 часов. Почистите и помойте овощи. Картофель нарежьте мелкими кубиками, лук нашинкуйте, морковь натрите.
Fill a saucepan with water and add peas to it. Place the pan on moderate heat for 1.5 hours.
Наберите в кастрюлю воду, засыпьте в нее горох. Поставьте кастрюлю на умеренный огонь на 1,5 часа.
Place the onion in a frying pan and fry it without oil for 5 minutes. Add carrots. Simmer the vegetables covered over low heat for 10 minutes.
Выложите лук в сковороду и обжарьте его без масла 5 минут. Добавьте морковь. Тушите овощи под крышкой на минимальном огне 10 минут.
Place the potatoes and vegetables stewed in the pan into the pan. Add oil, salt and spices. Cook covered for 20 minutes. Remove the finished soup from the heat and let it brew for 10 minutes.
Выложите в кастрюлю картофель и тушеные в сковороде овощи. Добавьте масло, соль и специи. Варите под крышкой 20 минут. Готовый суп снимите с огня и дайте настояться 10 минут.
Pour pea soup into a bowl and garnish with herbs.
Налейте гороховый суп в тарелку и украсьте зеленью.