Add half the specified amount of sugar to the porridge, this will make the dish less cloying and reduce the calorie content.
Добавьте в кашу половину указанного количества сахара, это сделает блюдо не таким приторным, и уменьшит калорийность.
Place blueberries in a deep container, add sugar, stir and leave for several hours. Pour the cream into a saucepan and put on fire. As soon as the cream boils, add the semolina and boil until tender.
В глубокую емкость переложите чернику, добавьте сахар, перемешайте и оставьте на несколько часов. Вылейте сливки в сотейник и поставьте на огонь. Как только сливки закипели засыпьте манку и отварите до готовности.
Finely chop the dried fruits. Preheat the oven to 160 degrees. Pour the milk into a saucepan and place in the oven. Keep the milk there until foam appears. Remove the first foam using a slotted spoon and place in a plate. Make 4 more foams in the same way.
Мелко нарежьте сухофрукты. Разогрейте духовку до 160 градусов. Молоко перелейте в кастрюлю и поставьте в духовку. Держите молоко там до тех пор, пока не появится пенка. Первую пенку снимите с помощью шумовки и поместите в тарелку. Таким же образом сделайте еще 4 пенки.
Place a layer of blueberries and sugar on the bottom of the mold, then a layer of semolina, dried fruits and foam on top. Make 4 more layers in the same way. Place the dish in the oven until caramel forms on the surface at 170 degrees for 10-15 minutes. Remove from the oven, the dish is ready.
На дно формы выложите слой черники с сахаром, потом слой манки, сухофруктов и наверх пенку. Сделайте аналогичным образом ещё 4 слоя. Поставьте блюдо в духовку до образования на поверхности карамели при 170 градусов на 10-15 минут. Достаньте из духовки, блюдо готово.
Place the dish on plates and garnish with dried fruits and nuts.
Выложите блюдо на тарелки и украсьте сухофруктами и орехами.