Freeze the butter.
Заморозьте сливочное масло.
In a deep bowl, mix two types of flour, sugar, salt, cinnamon and oatmeal.
В глубокой миске смешайте два вида муки, сахар, соль, корицу и овсяные хлопья.
Grate the frozen butter on a medium grater and add to the dry mixture. Grind the resulting dough into crumbs.
Замороженное масло натрите на средней терке и добавьте к сухой смеси. Разотрите получившееся тесто в крошку.
Line a baking pan with parchment. Fit a large portion of the dough into the bottom of the tin, press it down well and smooth it out, then spread a thick layer of jam over it and sprinkle with the remaining dough crumbs.
Форму для запекания застелите пергаментом. На дно формы плотно уложите большую часть теста, хорошо прижмите его и разровняйте, затем смажьте его плотным слоем джема и посыпьте оставшимися крошками теста.
Bake the cake at 180°C for approximately 35 minutes.
Выпекайте пирог при температуре 180 °C примерно 35 минут.
Serve the oatmeal cake cut into pieces and sprinkled with powdered sugar.
Подавайте овсяный пирог нарезанным на кусочки и посыпанным сахарной пудрой.