Wash the fish head, remove the membranes and gills, put it in a saucepan and cook. Bring the broth to a boil, simmer occasionally skimming off the foam for 30 minutes. Strain the finished broth. Peel and wash onions, potatoes and carrots.
Рыбью голову промойте, удалите пленки, жабры, положите в кастрюлю и отправьте вариться. Доведите бульон до кипения, варите переодически снимая пену в течение 30 минут. Готовый бульон процедите. Лук, картофель и морковь очистите и помойте.
Cut the potatoes into cubes, carrots into strips, and onions into half rings. Bring the broth back to a boil and reduce heat to low.
Нарежьте картофель кубиками, морковь соломкой, лук полукольцами. Бульон вновь доведите до кипения и убавьте огонь на минимум.
Place chopped potatoes into the boiling broth, cook for about 30 minutes, then add onions and carrots, salt, pepper, add spices and continue cooking for another 10 minutes.
В закипевший бульон положите нарезанный картофель, варите около 30 минут, затем добавьте лук и морковь, посолите, поперчите, добавьте специи и продолжайте варить еще минут 10.
Pour chopped herbs and bay leaves into the prepared soup, cover with a lid, turn off the heat and leave the soup to brew for 25 minutes. Serve the fish soup hot in deep plates.
В готовую уху всыпьте измельченную зелень и лавровый лист, накройте крышкой, выключите огонь и оставьте чтоб уха настоялась в течение 25 минут. Подавайте уху горячей в глубоких тарелках.
Prepare sour cream sauce and homemade croutons for your fish soup.
Приготовьте к ухе сметанный соус и домашние сухарики.