Peel and wash the potatoes. Rinse the rice several times until the water becomes clear and boil until tender. Preheat the oven.
Очистите и помойте картофель. Рис промойте несколько раз, пока вода не станет прозрачной и отварите до готовности. Духовку нагрейте.
In a deep bowl, mix salt, eggs and olive oil, add flour and knead into a smooth, elastic dough. Cover and let it rest for about 20 minutes.
В глубокой миске смешайте соль, яйца и оливковое масло, добавьте муку и замесите гладкое, эластичное тесто. Накройте и дайте отдохнуть ему около 20 минут.
Boil the potatoes, add warm milk to it and mash until pureed, add boiled rice, butter, salt, pepper, spices and mint, mix thoroughly.
Отварите картофель, добавьте к нему теплое молоко и разомните до состояния пюре, добавьте отваренный рис, масло, соль, перец, специи и мяту, тщательно перемешайте.
Grease a baking dish with oil. Roll out the dough into a thin layer and place it in the mold so that the edges hang over the sides of the mold. Spread the filling onto the dough in an even layer, folding the edges neatly. Brush the pie with beaten egg.
Смажьте форму для выпечки маслом. Тесто раскатайте в тонкий пласт, и уложите его в форму так, чтоб края свисали с бортиков формы. Начинку выложите на тесто ровным слоем, края аккуратно заверните. Смажьте пирог взбитым яйцом.
Bake the pie in a preheated oven at 180 degrees for about 40-45 minutes. Serve the patatopita warm, cut into portions.
Выпекайте пирог в разогретой духовке до 180 градусов примерно 40-45 минут. Подавайте пататопиту теплой, нарезанной на порционные куски.
Serve the pie with vegetable salad or tea.
Подайте пирог с овощным салатом или к чаю.