Recipes / Salmon milk in a frying pan Лососевые молоки на сковороде
Salmon is a fish belonging to the salmon family. Due to its high protein content, this fish is rightfully considered dietary. Not only salmon meat is consumed, but also milk. They are served fried, stewed, boiled, baked, salted, smoked, and sauces, pates, etc. are also prepared from them. Milk contains vitamins B1, B2, B6, B12, A, C, PP, E, which improve the functioning of the cardiovascular and nervous systems. The acid content helps normalize the condition of the skin, nails, and hair.
Лосось — представитель семейства лососевых, известный высоким содержанием белка и потому заслуженно считается диетическим продуктом. Употреблять можно не только мясо рыбы, но и её молоки. Их подают жареными, тушёными, варёными, запечёнными, солёными и копчёными; из молок готовят соусы, паштеты и другие блюда. В молоках обнаружены витамины В1, В2, В6, В12, А, C, РР и Е, которые поддерживают работу сердечно‑сосудистой и нервной систем. Наличие кислот способствует улучшению состояния кожи, ногтей и волос.
Steps / Шаги:
Clean the milk from the tails, rinse and dry. Wash the lemon.
Молоки очистите от хвостиков, промойте, обсушите. Вымойте лимон.
Pour flour into a plate. Salt and pepper the milk, add spices, mix everything.
В тарелочку всыпьте муку. Молоки посолите, поперчите, всыпьте специи, все смешайте.
Heat a frying pan, add vegetable oil. Place the milk in a frying pan, dredging it in flour. Fry on both sides for 3-4 minutes.
Разогрейте сковородку, добавьте растительное масло. Выкладывайте молоки на сковородку, обваляв в муке. Жарьте с обеих сторон по 3-4 минуты.
Serve the milk hot with rice or baked vegetables. Sprinkle with the juice of half a lemon.
Подавайте молоки горячими к рису или запеченным овощам. Сбрызните соком половинки лимона.