Rinse the cherry plum, divide into halves, remove the seeds. Melt the butter, cool.
Промойте алычу, разделите на половинки, удалите косточки. Растопите сливочное масло, охладите.
Pour kefir into a deep bowl, add baking soda, stir, and leave for 30-60 seconds.
В глубокую мисочку влейте кефир, всыпьте соду, размешайте, оставьте на 30-60 секунд.
Add the eggs to the melted butter in a separate bowl and mix. Add 100 grams of sugar. Pour the resulting mass into a bowl with kefir. Mix everything. Add flour, vanillin, knead the dough.
В отдельную мисочку к растопленному маслу вбейте яйца, смешайте. Всыпьте 100 грамм сахара. Влейте получившуюся массу в мисочку к кефиру. Смешайте все. Всыпьте муку, ванилин, замесите тесто.
Grease a baking dish with vegetable oil. Preheat the oven to 180°C. Place the dough into the pan and spread evenly.
Форму для запекания смажьте растительным маслом. Разогрейте духовку до 180 °С. В форму выложите тесто, равномерно распределите.
Place the berries and press them into the dough a little. Sprinkle the berries with the remaining sugar. Bake the pie for 30-35 minutes until fully cooked.
Выложите ягодки, немного вдавите в тесто. Посыпьте ягодки оставшимся сахаром. Поставьте пирог выпекаться в течение 30-35 минут до полной готовности.
Serve the pie warm on a serving platter and sprinkle with powdered sugar.
Подавайте пирог теплым на сервировочном блюде, посыпьте сахарной пудрой.