Pie is a popular Russian dish made from shortbread, yeast, unleavened, puff pastry. Initially, pies were only meat and closed and were served at holidays, meetings of guests, celebrations, and weddings. Over time, the traditions disappeared and the pie became an ordinary homemade aromatic delicacy. Pies are filled with meat, fish, vegetables, mushrooms, cheese, legumes, seafood, preserves and jams.
Пирог — популярное блюдо русской кухни, которое пекут из песочного, дрожжевого, пресного и слоёного теста. Изначально пироги были исключительно мясными, закрытыми и подавались на праздники, гостиные, торжества и свадьбы. Со временем традиции изменились, и пирог стал обычным домашним ароматным угощением. Начинки пирогов разнообразны: мясо, рыба, овощи, грибы, сыр, бобовые, морепродукты, а также варенье и джем.
Steps / Шаги:
Wash the apples and cut into small cubes.
Вымойте яблоки, нарежьте маленькими кубиками.
Break the eggs into a deep bowl and add sugar. Beat with a mixer until foamy. Add flour, slaked soda, mix. Preheat the oven to 180ºC.
В глубокую миску разбейте яйца, всыпьте сахар. Взбейте миксером до пенки. Добавьте муку, гашеную соду, смешайте. Разогрейте духовку до 180 ºС.
Grease a baking dish with vegetable oil. Pour the dough into the mold and sprinkle the apples on top. Place the pie in the oven, cook for 25-30 minutes.
Форму для запекания пирога смажьте растительным маслом. Влейте тесто в форму, сверху высыпьте яблоки. Поставьте пирог в духовку, готовьте 25-30 минут.
Serve the apple pie warm with tea or coffee, sprinkle with powdered sugar or cinnamon.
Подавайте яблочный пирог теплым к чаю или кофе, посыпьте сахарной пудрой или корицей.