Wash the peas and soak them in water for 12 hours.
Промойте и горох и замочите его в воде на 12 часов.
After soaking, rinse the peas again with clean water and place in a colander to drain all the liquid.
После замачивания промойте горох еще раз чистой водой и выложите в дуршлаг, чтоб стекла вся жидкость.
Place the peas in a saucepan, add water and cook. Bring to a boil.
Пересыпьте горох в кастрюлю, залейте водой и поставьте вариться. Доведите до кипения.
After the water boils, reduce the heat to low, add salt and cook for 40 minutes until tender. Before serving, add butter to the porridge.
После того как закипит вода, убавьте огонь на минимум, посолите и варите в течение 40 минут до готовности. Перед подачей положите в кашу сливочное масло.
In order to enrich the taste of pea porridge, add fried mushrooms or cracklings, as well as chopped herbs.
Для того чтоб обогатить вкус гороховой каши, добавьте в нее обжаренные грибы или шкварки, а также измельченную зелень.