Melt the butter a little. Separate the yolks from 2 eggs. Pour boiling water over the raisins and leave for 5-7 minutes.
Немного растопите сливочное масло. Отделите от 2 яиц желтки. Залейте изюм кипятком, оставьте на 5-7 минут.
In a deep blender bowl, beat the butter at room temperature for 5-6 minutes, add sugar, beat for another 8-12 minutes. Break the eggs into a separate container, add 2 yolks, beat until foamy. Pour in cognac and mix.
В глубокой чаше для блендера взбивайте масло комнатной температуры 5-6 минут, всыпьте сахар, взбивайте еще 8-12 минут. В отдельную емкость разбейте яйца, добавьте 2 желтка, взбейте до пены. Влейте коньяк, смешайте.
Add a mixture of cognac and eggs to the butter-sugar mixture in a bowl. Beat for another 10 minutes. Add flour and baking powder little by little.
В чашу к масляно-сахарной массе добавляйте смесь коньяка и яиц. Взбивайте еще 10 минут. Всыпайте понемногу муку, разрыхлитель.
Sprinkle the soaked raisins with 2 tablespoons of flour. Add raisins to the dough, mix everything. Grease baking pans with vegetable oil. Preheat the oven to 170-180 ºС. Bake the cupcakes for 1 hour until done.
Вымоченный изюм засыпьте 2 столовыми ложками муки. Добавьте изюм в тесто, смешайте все. Формочки для выпекания смажьте растительным маслом. Разогрейте духовку до 170-180 ºС. Поставьте кексы выпекаться в течение 1 часа до готовности.
Serve the cupcakes on a serving tray and sprinkle with powdered sugar and chopped nuts.
Подавайте кексы на сервировочном подносе, посыпьте сахарной пудрой и измельченными орешками.