Peel the potatoes, wash them, cut them into arbitrary slices. Peel the garlic and pass through a press. Wash the pepper, peel the seeds and remove the stalk, finely chop the pulp.
Картошку очистите от кожуры, помойте, нарежьте на произвольные дольки. Очистите чеснок, пропустите через пресс. Перец помойте, очистите от семечек и удалите плодоножку, мякоть мелко накрошите.
Heat a frying pan, pour in oil. Add potatoes, salt, add spices, mix, fry until almost done over low heat.
Разогрейте сковороду, влейте масло. Выложите картофель, посолите, добавьте специи, смешайте, жарьте практически до готовности на небольшом огне.
Pour water into a saucepan, add tomato paste, add garlic and pepper. Place on the fire and bring to a boil. Pour the sauce into the pan with the potatoes. Simmer the potatoes for another 15-20 minutes over low heat.
В сотейник налейте воду, добавьте томатную пасту, всыпьте чеснок и перец. Поставьте на огонь, доведите до кипения. Влейте соус в сковородку к картошке. Тушите картофель еще 15-20 минут на маленьком огне.
Serve potatoes in tomato sauce hot with baked meat or as a separate dish with fresh vegetables.
Подавайте картофель в томатном соусе горячим к запеченному мясу или как самостоятельное блюдо к свежим овощам.