Recipes / Green pie with sorrel Зеленый пирог со щавелем
Pie is a traditional Russian dish, which since ancient times has been considered a sign of hospitality and thriftiness in the home. Since ancient times, pies have been baked for all holidays, celebrations and family feasts. Back then it was a large dish, to which meat filling was most often added. Nowadays, a pie is a small dish made from yeast, puff pastry or shortbread dough. Pies are filled with meat, vegetables, herbs, fruits, berries, mushrooms, cheese and cottage cheese.
Пирог — это традиционное русское блюдо, которое на протяжении веков считалось признаком гостеприимства и хозяйственности в доме. В древности пироги пекли на все праздники, торжества и семейные застолья; они были крупными по размеру и нередко содержали мясную начинку. В современном виде пирог — небольшое блюдо, выпеченное из дрожжевого, слоеного или песочного теста. В качестве начинки обычно используют мясо, овощи, зелень, фрукты и ягоды, грибы, сыр и творог.
Steps / Шаги:
Wash the sorrel, dry it, chop it.
Промойте щавель, высушите, измельчите.
Preheat the oven to 180ºC. Pour sugar into a deep bowl or blender bowl and beat in the eggs. Beat thoroughly. Add flour little by little and stir.
Разогрейте духовку до 180 ºС. В глубокую миску или чашу для блендера всыпьте сахар, вбейте яйца. Взбейте тщательно. Понемногу всыпайте муку, размешайте.
Grease a baking dish with butter. Add chopped sorrel. Fill with dough. Place the pie pan in the preheated oven and cook for 30-35 minutes.
Форму для выпекания смажьте сливочным маслом. Выложите измельченный щавель. Залейте тестом. Поставьте форму с пирогом в разогретую духовку, готовьте в течение 30-35 минут.
Serve the pie warm with a hot drink, sprinkle with powdered sugar on top if desired.
Подавайте пирог теплым к горячему напитку, по желанию сверху посыпьте сахарной пудрой.