Pour boiling water over the almonds for 10-15 minutes, remove the husks, and dry the nuts well. Grate the lemon zest on a fine grater.
Залейте миндаль кипятком на 10-15 минут, снимите шелуху, хорошо обсушите орешки. Натрите цедру лимона на мелкой терке.
Pour the almonds into a blender bowl and grind until coarse. In a separate bowl, beat the eggs with a fork, add sugar, and mix well.
Высыпьте миндаль в чашу блендера, измельчите до крупы. В отдельной миске взболтайте яйца вилкой, всыпьте сахар, хорошо перемешайте.
When the egg-sugar mixture becomes creamy, add liqueur. Add the zest. While gently stirring the mixture, add the almonds. Preheat the oven to 180ºC.
Когда яично-сахарная масса станет кремовой, добавьте ликер. Всыпьте цедру. Аккуратно мешая массу, всыпайте миндаль. Разогрейте духовку до 180 ºС.
Grease a baking dish with vegetable oil and line with parchment paper. Pour the dough, place in a preheated oven, cook for 25-30 minutes.
Форму для запекания смажьте растительным маслом, застелите пергаментной бумагой. Вылейте тесто, поставьте в разогретую духовку, готовьте 25-30 минут.
Serve Galician pie with tea. Sprinkle powdered sugar and coconut on top.
Подавайте галисийский пирог к чаю. Сверху посыпьте сахарной пудрой и кокосовой стружкой.