If you are using fresh blueberries, sort them out, rinse them and let the berries dry. Preheat the oven.
Если вы используете свежую чернику – переберите ее, промойте и дайте ягодам просохнуть. Духовку нагрейте.
Using a sieve, sift the flour and baking powder into a small bowl. Add milk, eggs, vegetable oil, sugar to the flour and knead the dough until smooth.
В небольшую миску просейте с помощью сита муку вместе с разрыхлителем. Добавьте к муке молоко, яйца, растительное масло, сахар и замесите тесто до однородной консистенции.
Line a baking dish with baking paper and grease it with butter. Pour the batter into the pan in an even layer and carefully place the blueberries on top.
Форму для запекания застелите бумагой для выпечки и смажьте ее сливочным маслом. Вылейте тесто в форму ровным слоем, сверху выложите аккуратно чернику.
In a preheated oven to 180 degrees, bake the cake for about 45 minutes.
В разогретой духовке до 180 градусов выпекайте торт около 45 минут.
Decorate the cake with fresh berries and fresh mint leaves.
Украсьте торт свежими ягодами и листиками свежей мяты.