Wash the peas and soak them for several hours. Peel and wash potatoes, carrots and onions. Cut the potatoes and smoked meat into small cubes, grate the carrots on a medium grater, and cut the onion into small cubes.
Промойте горох и замочите его на несколько часов. Картофель, морковь и лук очистите и помойте. Нарежьте картофель и копченое мясо небольшими кубиками, морковь натрите на средней терке, а лук нарежьте мелкими кубиками.
Place washed and soaked peas in a saucepan, fill with clean water and put on fire, cook for 40 minutes, then add potatoes, a little later meat, bring to a boil over high heat, reduce heat to medium and cook for about 10 minutes.
В кастрюлю положите промытый и размоченный горох, залейте чистой водой и поставьте на огонь, варите в течение 40 минут, затем добавьте картофель, чуть позже мясо, на сильном огне доведите до кипения, убавьте огонь до среднего и варите около 10 минут.
Fry the onions and carrots over a preheated skillet with vegetable oil and place them in a pan with peas, salt and pepper, add spices and herbs, cook briefly and turn off the heat. Let the soup sit with the lid closed for a while. Serve the soup in deep bowls, sprinkled with fresh herbs.
На разогретой скороде с растительным маслом обжарьте лук, морковь и выложите их в кастрюлю с горохом, посолите, поперчите, добавьте специи и зелень, немого проварите и выключите огонь. Дайте супу настояться под закрытой крышкой некоторое время. Подавайте суп в глубоких тарелках, посыпав свежей зеленью.
Make a puree soup from this soup, serving it with small pieces of smoked meat and garlic croutons.
Сделайте из данного супа – суп-пюре, подав его с мелкими кусочками копченого мяса и чесночными сухариками.