Soak the peas in water for at least 3 hours. Peel and rinse the potatoes. Cut the sausage into strips.
Горох замочите в воде минимум на 3 часа. Картофель очистите и промойте. Колбасу нарежьте соломкой.
Pour water over the swollen peas and place on the stove to cook for an hour. At this time, fry finely chopped onion and grated carrots in a small amount of oil. Cut the potatoes into small slices or strips.
Разбухший горох залейте водой и отправьте на плиту вариться в течение часа. В это время обжарьте на небольшом количестве масла мелко нарезанный лук и натертую на терке морковь. Нарежьте картофель небольшими дольками или соломкой.
Place the sautéed vegetables into a saucepan with peas. Add chopped potatoes. After 7-10 minutes, add the sausage cut into strips and cook for another 5 minutes. Add bay leaf and spices to the soup.
Пассированные овощи переложите в кастрюлю с горохом. Выложите нарезанный картофель. Через 7-10 минут добавьте нарезанную соломкой колбасу и проварите еще минут 5. Добавьте в суп лавровый лист и специи.
Pea soup is good served not only with bread, but it also goes well with crackers, croutons and toast.
Гороховый суп хорошо подавать не только с хлебом, но так же он отлично сочетается с сухариками, гренками и тостами.