Rinse blueberries and dry on paper towels. Place serving glasses in the refrigerator.
Промойте чернику и обсушите на бумажных полотенцах. Порционные стаканы уберите в холодильник.
Place agar-agar in a deep bowl. Pour in 100 ml of water, stirring lightly. Leave for 10 minutes at room temperature to form a thick paste.
Поместите агар-агар в глубокую миску. Влейте 100 мл воды, слегка помешивая. Оставьте на 10 минут при комнатной температуре, чтобы получилась густая паста.
Place almost all the berries in the pan, leaving a few for decoration. Add agar-agar mass and stir with berries. Pour in 100 ml of water and cook for 1 minute, stirring constantly.
В кастрюлю положите практически все ягоды, оставив несколько штук для украшения. Добавьте массу из агар-агара и размешайте с ягодами. Залейте 100 мл воды и варите 1 минуты, постоянно помешивая.
Pass the resulting mass through a sieve to obtain a homogeneous mass. Do this immediately after cooking so that it does not have time to cool. Beat the mixture with a mixer until smooth, carefully pouring in the condensed milk.
Пропустите получившуюся массу через сито, чтобы получилась однородная масса. Сделайте это сразу после варки, чтобы она не успела остыть. Взбейте массу миксером до однородности, аккуратно вливая сгущенное молоко.
Remove the glasses from the refrigerator and pour the mixture into them. Place the remaining berries on top. Cover the cups with cling film. Refrigerate for 30 minutes.
Достаньте стаканы из холодильника и разлейте в них массу. Оставшиеся ягоды положите сверху. Накройте стаканчики пищевой пленкой. Охлаждайте 30 минут.
Garnish the soufflé with mint or lemon balm leaves.
Украсьте суфле листьями мяты или мелиссы.