Be sure to sift the flour and pass the meat through a meat grinder.
Муку обязательно просейте, мясо пропустите через мясорубку.
Combine sifted flour, salt and water in a bowl. Knead the dough with your hands until it becomes elastic and pulls away from the sides of the pan. Wrap the finished dough in cling film and let stand for 1 hour.
Соедините в миске просеянную муку, соль и воду. Месите тесто руками до состояния эластичности и отставания от стенок посуды. Готовое тесто заверните в пищевую пленку и дайте постоять 1 час.
Combine ground beef, salt, and pepper in a clean bowl and stir to combine. Roll out the finished dough into a sausage, cut into pieces of equal size and roll each of them into a thin circle with a diameter of 6-7 cm. Place the meat filling on each circle of dough and form a dumpling, pinching the edges of the dough. Follow similar steps with all dough and filling.
Соедините в чистой миске говяжий фарш, соль, перец и перемешайте. Готовое тесто раскатайте в колбаску, разрежьте на одинаковые по размеру части и раскатайте каждую из них в тонкий круг диаметром 6-7 см. Выложите на каждый круг теста мясную начинку и сформируйте пельмень, защипнув края теста. Проделайте аналогичные шаги со всем тестом и начинкой.
Place a pan of salted water on the stove, bring to a boil and place the dumplings in the pan. Cook them for 10 minutes.
Поставьте на плиту кастрюлю с подсоленной водой, доведите до кипения и опустите в кастрюлю пельмени. Варите их в течение 10 минут.
Serve healthy dumplings made from rye flour stuffed with minced beef hot, garnished with chopped herbs, sour cream or your favorite sauce.
Полезные пельмени из ржаной муки с начинкой из говяжьего фарша подавайте в горячем виде, украсив измельченной зеленью, дополнив сметаной или любимым соусом.