Wash and peel the strawberries and kiwis. Cut the berries into quarters. Place serving glasses in the refrigerator.
Вымойте и почистите клубнику и киви. Ягоды нарежьте на четвертинки. Порционные стаканы поставьте в холодильник.
Place strawberries in a blender bowl and pour in coconut milk. Set the speed to medium. Mix for a few minutes until smooth.
Положите в чашу блендера клубнику и влейте кокосовое молоко. Установите среднюю скорость. Смешивайте в течение нескольких минут до однородности.
Pour the mixture into a deep bowl. Stir with a whisk and gradually add chia seeds. The result should be a homogeneous mass without foam.
Перелейте смесь в глубокую миску. Помешивайте венчиком и постепенно всыпайте семена чиа. В результате должна получиться однородная масса без пены.
Remove chilled glasses from the refrigerator. Pour the mixture halfway into glasses. Cut the kiwi into thin slices of equal thickness and place on top in a single layer. Pour the remaining strawberry chia mixture into glasses. Sprinkle with coconut flakes. Cover with film or foil and leave in the refrigerator for 30 minutes.
Достаньте охлажденные стаканы из холодильника. Разлейте смесь по стаканам до половины. Нарежьте киви на тонкие ломтики одинаковой толщины и положите поверх в один слой. Разлейте по стаканам оставшуюся клубничную массу с чиа. Посыпьте кокосовой стружкой. Накройте пленкой или фольгой и оставьте в холодильнике на 30 минут.
Decorate the dessert with chocolate pieces.
Украсьте десерт кусочками шоколада.