Separate the egg whites from the yolks, remove the milk and butter from the refrigerator.
Отделите белки яиц от желтков, молоко и сливочное масло достаньте из холодильника.
Place the butter in a preheated frying pan, melt, add flour and fry for 30 seconds, stirring constantly.
Сливочное масло выложите в разогретую сковороду, растопите, всыпьте муку и жарьте в течение 30 секунд, постоянно помешивая.
Remove from heat, add egg yolks and most of the jam. Stir the resulting mass. Beat the egg whites until fluffy in a separate bowl, add powdered sugar and add the previously prepared mixture with cloudberry jam.
Уберите с плиты, добавьте желтки яиц и большую часть варенья. Перемешайте получившуюся массу. Яичные белки взбейте до пышности в отдельной миске, всыпьте к ним сахарную пудру и добавьте приготовленную ранее смесь с вареньем из морошки.
Beat the mixture thoroughly and transfer to baking dishes. Bake in an oven preheated to 200°C for 10-12 minutes until golden brown.
Тщательно взбейте массу и переложите в формочки для запекания. Отправьте в разогретую до 200 °С духовку запекаться в течение 10-12 минут до золотистого оттенка.
Sprinkle the airy cloudberry soufflé with powdered sugar, coconut flakes or grated chocolate.
Воздушное суфле из ягод морошки посыпьте сахарной пудрой, кокосовой стружкой или тертым шоколадом.