Cut the meat into medium-sized cubes. Peel the onion and cut into half rings. Peel, wash and cut the carrots into strips. Do not separate the garlic into cloves, but just cut off the bottom part. Rinse the rice several times.
Мясо нарежьте кубиками среднего размера. Лук почистите и нарежьте полукольцами. Морковь почистите, помойте и нарежьте соломкой. Чеснок не разбирайте на зубчики, а лишь срежьте нижнюю часть. Рис промойте несколько раз.
Fry the chopped lamb on all sides directly in a pressure cooker in vegetable oil. Place the onions and carrots there, add spices and continue to fry, stirring, for 7-8 minutes.
Нарезанную баранину обжарьте со всех сторон прямо в скороварке на растительном масле. Туда же положите лук с морковью, добавьте специи и продолжайте жарить, перемешивая, 7-8 минут.
Place the rice in the pressure cooker, level it, add salt and add hot water. When pouring water, place a spatula under the stream so as not to disturb the layer of rice. Stick a head of garlic on top. Close the lid of the pressure cooker, and when the valve operates, turn the heat to minimum. In 20 minutes the pilaf will be ready. Remove garlic before serving.
Выложите в скороварку рис, разровняйте, посолите и залейте горячей водой. Наливая воду, подставьте лопаточку под струю, чтобы не нарушить слой риса. Сверху воткните головку чеснока. Крышку скороварки закройте, а когда сработает клапан, сделайте минимальный огонь. Через 20 минут плов будет готов. Перед подачей удалите чеснок.
Place the pilaf on a beautiful dish with oriental ornaments, sprinkle with fresh herbs and serve.
Выложите плов на красивое блюдо с восточным орнаментом, посыпьте свежей зеленью и подавайте.