If you are using frozen lingonberries, take them out to defrost first. If you have fresh lingonberries, clean them of any visible debris, rinse and dry them with paper towels. Prepare meat and spices.
Если вы используете замороженную бруснику, предварительно достаньте ее размораживаться. Если у вас свежая брусника, очистьте ее от видимого мусора, промойте и обсушите бумажными полотенцами. Подготовьте мясо и специи.
Wash and prepare the pork for roasting, cut into four equal pieces. Peel the garlic, rinse it and grind it through a blender or grater.
Промойте и подготовьте свинину для запекания, разрежьте на четыре равных куска. Очистите чеснок от шелухи, промойте его и измельчите через блендер или терку.
Mash the lingonberries in a small form, add chopped garlic, salt and pepper.
Разомните в небольшой форме бруснику, добавьте к ней измельченный чеснок, соль и перец.
Using a sharp knife, pierce the pork and make small cuts all over. Spread the resulting sauce generously over the pork and wrap with foil.
Проткните свинину острым ножом и сделайте небольшие надрезы на всех кусочках. Полученным соусом обильно нанесите на свинину и обверните фольгой.
Place the pork in an oven preheated to 220°C for 15 minutes, then reduce the temperature to 170°C and bake for 90 minutes.
Отправьте свинину в разогретую до 220°C духовку сначала на 15 минут, а затем убавьте температуру до 170°C и запекайте 90 минут.
Serve the pork with fresh vegetables, generously drizzle with lingonberry sauce and add bright herbs.
Подавайте свинину со свежими овощами, щедро полейте брусничным соусом и добавьте яркой зелени.