Peel the garlic, wash it and finely chop it or pass it through a press. Separate the gherkins from the giblets, rinse and dry. Soften the butter at room temperature. Wash the parsley, chop finely and mix with butter. Roll the resulting mass into a sausage and wrap it in cling film, then put it in the freezer for 2 hours.
Чеснок очистите, вымойте и мелко нарубите или пропустите через пресс. Корнишоны отделите от потрохов, промойте, обсушите. Размягчите сливочное масло при комнатной температуре. Петрушку вымойте, мелко нарежьте и смешайте с маслом. Полученную массу раскатайте в колбаску и заверните пищевой пленкой, затем уберите в морозилку на 2 часа.
Brush the gherkins well with a mixture of garlic, salt, pepper and chicken seasoning. It is advisable to leave the chickens to marinate for 1-2 hours in the refrigerator. Remove the butter and herbs from the freezer, remove from the film and divide into 4 equal parts.
Корнишоны хорошо смажьте смесью чеснока, соли, перца и приправы для курицы. Желательно оставить цыплят мариноваться на 1-2 часа в холодильнике. Достаньте из морозилки масло с зеленью, выньте из пленки и разделите на 4 равные части.
Place a piece of parsley butter on each chicken. Secure the holes with thread or toothpicks. Preheat oven to 200°C. Grease a baking sheet or baking dish with vegetable oil, place the chickens and bake for 1 hour.
В каждого цыпленка положите кусочек масла с петрушкой. Отверстия скрепите нитками или зубочистками. Разогрейте духовку до 200 °C. Противень или форму для запекания смажьте растительным маслом, разместите цыплят и запекайте в течение 1 часа.
Place the finished chickens on green lettuce leaves. You can serve tomato sauce with the gherkins.
Готовых цыплят выложите на зеленые листья салата. К корнишонам можно подать томатный соус.