Wash the chicken fillet and cut into medium pieces. Peel the onion, wash and finely chop. Rinse the oyster mushrooms thoroughly under running cold water and cut into strips.
Куриное филе вымойте и порежьте на средние кусочки. Лук очистите, вымойте и мелко нарубите. Вешенки тщательно промойте под струей холодной воды и нарежьте на полоски.
Heat vegetable oil in a frying pan, add chicken and fry for 8-10 minutes. Add onion to chicken and continue frying. After 5 minutes, add mushrooms to the pan, add salt and pepper, stir and leave to simmer.
В сковороде разогрейте растительное масло, выложите курицу и обжаривайте в течение 8-10 минут. Добавьте к курице лук и продолжайте обжаривать. Через 5 минут насыпьте в сковороду грибы, посолите, поперчите, перемешайте и оставьте тушиться.
When the juice from the oyster mushrooms begins to evaporate, pour sour cream into the pan and stir again. Cover the dish with a lid, set the heat to low and simmer for 5 minutes. At the end of cooking, you can add finely chopped herbs if desired.
Когда сок от вешенок начнет испаряться, влейте в сковороду сметану и еще раз перемешайте. Накройте блюдо крышкой, поставьте маленький огонь и тушите в течение 5 минут. В конце приготовления по желанию можно добавить мелко нарезанную зелень.
Serve stewed chicken with oyster mushrooms with any side dish. The dish goes especially well with rice. Top with pan sauce.
Тушеную курицу с вешенками подавайте к любому гарниру. Особенно хорошо блюдо будет сочетаться с рисом. Сверху полейте соусом из сковороды.