Wash the chicken and cut into small pieces. Peel and rinse the vegetables, grate the carrots, cut the onions and peppers into half rings, and the tomatoes into small pieces. You can use fewer vegetables, but the more you add to the couscous, the juicier it will be.
Курицу вымойте и нарежьте маленькими кусочками. Овощи очистите, промойте, морковь натрите на терке, лук и перец нарежьте полукольцами, помидоры — мелкими кусочками. Можно использовать меньше овощей, но чем больше вы добавите их к кускусу, тем сочнее он получится.
Grease a thick-bottomed frying pan with vegetable oil and add the chicken, fry over medium heat until golden brown. Add chopped onions and carrots, stir. Fry for 8-10 minutes.
Сковороду с толстым дном смажьте растительным маслом и выложите курицу, обжаривайте на среднем огне до появления румяной корочки. Добавьте нарезанные лук и морковь, перемешайте. Обжаривайте в течение 8-10 минут.
When the onions and carrots become soft, add the remaining vegetables to the pan: peppers and tomatoes, stir, add salt and pepper and simmer for about 5 minutes. Then pour water into the pan so that the liquid completely covers the contents (4-5 glasses), continue cooking over low heat for 20 minutes. At the end of cooking, add couscous and stir well.
Когда лук и морковь станут мягкими, добавьте в сковороду оставшиеся овощи: перец и помидоры, перемешайте, посолите и поперчите и тушите примерно 5 минут. Затем влейте в сковороду воду так, чтобы жидкость полностью покрыла содержимое (4-5 стаканов), продолжайте готовить на маленьком огне в течение 20 минут. В конце приготовления добавьте кускус и хорошо перемешайте.
Place the finished couscous with chicken and vegetables into deep plates, sprinkle with finely chopped cilantro and green onions on top.
Готовый кускус с курицей и овощами разложите порционно в глубокие тарелки, посыпьте сверху мелко нарезанной кинзой и зеленым луком.