Rinse the rice in cool water until the water runs clear. Wash and dry the apples and carrots. Pour boiling water over dried apricots and raisins for 10 minutes, then wash.
Промойте в прохладной воде рис до тех пор, пока вода не станет прозрачной. Помойте и обсушите яблоки и морковь. Залейте курагу и изюм кипятком на 10 минут, после помойте.
Cut apples, carrots and dried apricots into strips; it is important not to grate, but to cut, this will preserve the texture and give a richer taste to the finished dish.
Нарежьте соломкой яблоки, морковь и курагу, важно не натирать, а именно нарезать, это сохранит текстуру и даст более насыщенный вкус готовому блюду.
Heat a saucepan with a thick bottom, add oil, fry carrots, apples and dried apricots with raisins for 2 minutes in succession.
Разогрейте кастрюлю с толстым дном, добавьте масло, обжарьте на нем последовательно по 2 минуты морковь, яблоко и курагу с изюмом.
Pour the rice on top of the fruit, pour boiling water over everything, covering 2 cm above the rice with water. You can add a pinch of salt. Cover with a lid and leave to cook for 20 minutes, but do not stir the rice.
Высыпьте рис сверху на фрукты, залейте все кипятком, покрыв водой на 2 см выше риса. Можно добавить щепотку соли. Закройте крышкой и оставьте варится на 20 минут, но не перемешивайте рис.
Only after cooking the rice can the pilaf be stirred.
Только после приготовления риса плов можно перемешать.
Add walnuts to rice.
Добавьте в рис грецкие орехи.