Soak prunes in boiling water for 10 minutes. Separate the chicken fillet from the bones and skin.
Замочите чернослив в кипятке на 10 минут. Отделите куриное филе от костей и кожи.
Cut the chicken fillet into large pieces. Heat the frying pan and add sunflower oil. Fry the chicken until slightly browned, add salt and seasoning and mix everything thoroughly.
Куриное филе нарежьте крупными кусками. Сковородку разогрейте и добавьте подсолнечное масло. Жарьте курицу до небольшой румяности, добавьте соль и приправу и все тщательно перемешайте.
Cut each prune into quarters, pass the garlic through a press. Add prunes and garlic to the pan. Stir and fry for 5 minutes. Mix sour cream and mayonnaise in a bowl, add to the frying pan with the meat and stir.
Каждую ягоду чернослива нарежьте на четвертинки, пропустите чеснок через пресс. Добавьте чернослив и чеснок в сковороду. Помешивайте и жарьте 5 минут. Смешайте в миске сметану и майонез, переложите в сковороду к мясу и перемешайте.
Simmer the chicken in the sauce for about 3-5 minutes and turn off the heat. Let stand covered for 5 minutes.
Тушите курицу в соусе еще около 3-5 минут и выключите огонь. Дайте постоять под крышкой 5 минут.
Serve chicken with sauce along with your favorite side dish or fresh vegetable salad.
Подавайте курицу с соусом вместе с любимым гарниром или салатом из свежих овощей.