Peel and wash the potato tubers. Remove the skin from the onion.
Клубни картофеля очистите, вымойте. С луковицы снимите шелуху.
Grate the potatoes and onions on a fine grater, add salt, stir and let stand for 1 minute. Then drain off the resulting juice, pressing down with a spoon. Break the eggs and pour into the potato mixture. Add flour, salt and mix.
Картофель и лук натрите на мелкой терке, посолите, перемешайте и дайте постоять 1 минуту. Затем слейте образовавшийся сок, придавливая ложкой. Яйца разбейте и вылейте к картофельной массе. Добавьте муку, соль и перемешайте.
Pour a little oil into a frying pan, heat it up and add a tablespoon of the potato mixture, forming round pancakes. Fry over medium heat on both sides until golden brown.
На сковороду налейте немного масла, разогрейте и выкладывайте картофельную массу столовой ложкой, формируя круглые оладьи. Жарьте на среднем огне с обеих сторон до золотистого цвета.
Draniki are served with sour cream immediately after cooking, without allowing them to cool.
Драники подают со сметаной сразу после приготовления, не давая им остыть.