Remove chicken thighs from packaging and wash. Peel the squash, remove the cores and cut into large pieces. Wash the peeled garlic and chop finely.
Куриные бедра достаньте из упаковки, помойте. Патиссоны очистите, удалите сердцевины и нарежьте на крупные куски. Очищенный чеснок вымойте, мелко нарубите.
Place chicken thighs in a separate container, add salt, ground black pepper and garlic, mix well. Pour mayonnaise over the meat and leave to marinate for a while, preferably 30-40 minutes. If desired, you can omit the garlic.
В отдельную емкость выложите куриные бедра, добавьте к ним соль, черный молотый перец и чеснок, хорошо перемешайте. Залейте мясо майонезом и оставьте мариноваться на некоторое время, желательно на 30-40 минут. По желанию чеснок можно не добавлять.
Preheat the oven to 220-240 °C, grease a baking sheet or baking dish with vegetable oil. Combine chicken thighs with chopped squash and place everything on a baking sheet. Bake in the oven until golden brown, 40-45 minutes.
Разогрейте духовку до 220-240 °C, противень или форму для запекания смажьте растительным маслом. Куриные бедра соедините с нарезанными патиссонами и выложите все на противень. Запекайте в духовке до появления румяной, коричневой корочки в течение 40-45 минут.
Serve the chicken and squash with a fresh vegetable salad.
Подавайте курицу и патиссоны с салатом из свежих овощей.