Prepare the required ingredients in the quantities specified in the recipe. Clean the chicken meat from skin and films, wash thoroughly and dry with a paper towel. Disassemble the cauliflower into inflorescences, peel the vegetables and wash them from dust and dirt.
Подготовьте необходимые ингредиенты в количестве, указанном по рецепту. Куриное мясо очистите от кожи и пленок, тщательно вымойте и обсушите бумажным полотенцем. Цветную капусту разберите на соцветия, овощи очистите от кожуры и помойте от пыли и грязи.
Boil cauliflower, disassembled into inflorescences, in boiling water with salt for 5 minutes until half cooked. Then drain it in a colander, drain the water and set it aside to cool. Cut the chicken into small pieces, season with salt and pepper and place in a frying pan heated with vegetable oil and fry until golden brown for 5-7 minutes.
Цветную капусту, разобранную на соцветия, отварите в кипящей воде с солью в течение 5 минут до полуготовности. Затем откиньте ее на дуршлаг, слейте воду и отложите в сторону для остывания. Куриное мясо нарежьте небольшими кусочками, приправьте солью, перцем и переложите в разогретую с растительным маслом сковороду обжариваться до золотистого состояния в течение 5-7 минут.
Prepare the sauce for the dish, to do this, cut the peeled onion into small cubes, finely chop the garlic and add the ingredients to the frying pan. Lightly fry the onions and garlic, add chopped tomatoes, peppers and mix the vegetable mass. In a separate bowl, combine the tomato, water, salt, pepper and sugar and stir the mixture until smooth. Add the prepared sauce to the vegetables in the frying pan and simmer the vegetables for 2 minutes.
Приготовьте соус для блюда, для этого очищенный лук нарежьте мелким кубиком, чеснок мелко нарубите и отправьте ингредиенты в сковороду. Слегка обжарив лук с чесноком, добавьте к ним измельченные помидоры, перец и перемешайте овощную массу. В отдельной посуде соедините томат, воду, соль, перец и сахар и перемешайте массу до состояния однородности. Приготовленный соус присоедините к овощам в сковороде и тушите овощи в течение 2 минут.
Place half of the cauliflower in a baking dish, spread it over the entire form, place chicken fillet on top and pour some of the prepared sauce over it. Next, lay out the remaining cabbage and pour the sauce over it. Sprinkle the dish with grated cheese and finely chopped herbs, place the meat and cabbage in an oven preheated to 180°C for 30 minutes until cooked.
В форму для запекания блюда выложите половину цветной капусты, разравняйте ее по всей форме, выложите сверху куриное филе и залейте частью приготовленного соуса. Далее выложите оставшуюся капусту и залейте ее соусом. Блюдо посыпьте тертым сыром и мелкорубленной зеленью, отправьте в разогретую до 180 °С духовую печь запекаться мясо с капустой на 30 минут до готовности.
Serve baked chicken with cauliflower with tomato sauce in the oven in portioned plates as a separate dish or with a side dish of boiled rice and mashed potatoes.
Запеченную курицу с цветной капустой под томатным соусом в духовке подавайте в порционных тарелках в качестве самостоятельного блюда или с гарниром из отварного риса и картофельного пюре.