Mix the rice and lentils and rinse them until the water is no longer white. Peel the onions, carrots and garlic.
Смешайте рис и чечевицу, промойте их до тех пор, пока вода перестанет быть белой. Почистите лук, морковь и чеснок.
In a frying pan or in a thick-bottomed saucepan, fry finely chopped onion for 2 minutes, add carrots, previously grated into strips, and fry for another 2 minutes.
На сковороде или в кастрюле с толстым дном обжарьте мелко порезанный лук 2 мин, добавьте в него морковь, предварительно натертую соломкой, жарьте еще 2 минуты.
Add rice and lentils to the carrots and onions, add tomatoes in their own juice, salt and pepper, add a finely chopped clove of garlic, and at this stage you can also add turmeric.
К моркови и луку высыпьте рис с чечевицей, томаты в собственном соку, посолите, поперчите, добавьте мелко нарезанный зубчик чеснока, также на этом этапе можно добавить куркуму.
Pour boiling water over all the ingredients so that the water covers them 2 cm above the level of the rice. Bring to a boil, cover and leave for 20 minutes. over low heat. It is important not to stir the pilaf during cooking, otherwise the rice will turn into a sticky mess.
Залейте все ингредиенты кипятком, так чтоб вода покрыла их на 2 см выше уровня риса. Доведите до кипения, закройте крышкой и оставьте на 20 мин. на медленном огне. Важно, не мешать плов во время приготовления, иначе рис превратится в липкую кашу.
It is beautiful to serve this rice in a clay dish, sprinkled with a pinch of fresh herbs.
Красиво подавать такой рис в глиняной посуде, присыпав его щепоткой свежей зелени.