Wash the vegetables and cut them into small cubes, after peeling them. Place the eggplants in a deep bowl, add a spoonful of salt and cover them with a plate for 10 minutes, pressing something on top so that they release the juice. Rinse the rice in cold water, then pour boiling water over it and leave until the water is completely absorbed.
Вымойте овощи и нарежьте их небольшими кубиками, предварительно очистив. Баклажаны поместите в глубокую миску, добавьте ложку соли и накройте их тарелочкой на 10 минут, сверху чем-нибудь придавив, чтобы они пустили сок. Рис промойте в холодной воде, затем залейте его кипятком и оставьте до полного впитывания воды.
After the eggplants have released their juice, rinse them under cool running water in a colander. Then heat the vegetable oil in a frying pan, add the eggplants and fry over medium heat for 5 minutes until golden brown, stirring occasionally. After the eggplants are fried, remove them from the pan.
После того, как баклажаны пустили сок, промойте их под прохладной проточной водой в дуршлаге. Затем на сковороде разогрейте растительное масло, выложите баклажаны и обжаривайте на среднем огне 5 минут до золотистого оттенка, периодически помешивая. После того, как баклажаны пожарятся, уберите их со сковороды.
Place the onion in the pan and fry it until golden. Then add carrots and simmer until soft. Add rice to the vegetables, fry it for 5 minutes, then reduce the heat and cover the mixture with a lid to simmer. Then add the fried eggplants, herbs, garlic, seasonings and a little salt. Stir the mixture carefully, add water and bring to a boil. Next, turn the heat to low, cover the mixture with a lid and cook for another 10 minutes.
В сковороду положите лук, обжарьте его до золотистости. Затем добавьте морковь и тушите до мягкости. К овощам всыпьте рис, обжаривайте его 5 минут, потом уменьшите огонь и накройте смесь крышкой, чтобы она протушилась. После добавьте жареные баклажаны, зелень, чеснок, приправы и чуть-чуть соли. Осторожно перемешайте смесь, влейте воду, доведите до кипения. Далее сделайте огонь минимальным, накройте массу крышкой и готовьте еще 10 минут.
Serve Turkish pilaf with fresh herbs, vegetables and soy sauce.
Подавайте турецкий плов со свежей зеленью, овощами и соевым соусом.