Prepare the ingredients required from the list in the quantities specified in the recipe. Wash the meat and dry it with a paper towel, sort the gooseberries and remove the tails from them.
Подготовьте необходимые по списку ингредиенты в количестве, указанном по рецепту. Мясо помойте и обсушите бумажным полотенцем, ягоды крыжовника переберите и удалите с них хвостики.
Cut the pork meat into portions and lightly pound for chops. Season the pounded pork meat with salt and pepper, roll in flour and fry in a frying pan heated with vegetable oil on each side for 3 minutes until golden brown.
Свиное мясо нарежьте на порционные кусочки и слегка отбейте для отбивных. Отбитое свиное мясо приправьте солью, перцем, обваляйте в муке и обжаривайте на разогретой с растительным маслом сковороде с каждой стороны по 3 минуты до образования золотистого вида.
To prepare the sauce for meat, in a deep bowl, combine peeled gooseberries cut in half, sugar, water and mix the ingredients. Place the resulting berry-sugar mass on the stove, bring it to a boil and, reducing the heat, cook for 5 minutes. Add cream to the sauce and continue cooking for another 3 minutes until done.
Для приготовления соуса к мясу в глубокой посуде соедините разрезанный пополам очищенный крыжовник, сахар, воду и перемешайте ингредиенты. Получившуюся ягодно-сахарную массу поставьте на плиту, доведите ее до кипения и, уменьшив огонь, варите в течение 5 минут. Добавьте к соусу сливки и продолжайте варить еще 3 минуты до готовности.
Place the fried chops in the prepared baking dish, place the gooseberry sauce on top of them, spread all over the meat and place the dish in an oven preheated to 200 °C to bake for 30 minutes until cooked.
В подготовленную форму для запекания уложите обжаренные отбивные, сверху на них выложите соус из крыжовника, разравняйте по всему мясу и отправляйте блюдо в разогретую до 200 °С духовую печь запекаться на 30 минут до готовности.
Fragrant pork baked with gooseberries in sweet and sour sauce, served with rice, mashed potatoes or pasta.
Ароматную свинину, запеченную с крыжовником под кисло-сладким соусом, подавайте с рисом, картофельным пюре или макаронами.