Peel and wash the onions, potatoes and garlic, separate the basil leaves from the stems. Boil the milk.
Лук, картофель и чеснок очистите и помойте, листья базилика отделите от стеблей. Молоко вскипятите.
Grate the potatoes on a medium grater, chop the onion and garlic in a blender. Remove any liquid from the potatoes. Finely chop the basil leaves.
Картофель натрите на средней терке, лук и чеснок измельчите в блендере. С картофеля удалите всю выделившуюся жидкость. Листья базилика мелко нарежьте.
Mix grated potatoes, chopped onion and garlic, eggs, salt, pepper and mix.
Смешайте натертый картофель, измельченные лук и чеснок, яйца, посолите, поперчите и перемешайте.
Pour boiling milk into the potato mixture in a thin stream, stirring constantly, then add seeds and chopped basil leaves, stir.
Влейте в картофельную массу тонкой струей кипящее молоко, постоянно помешивая, затем добавьте семечки и нарезанные листья базилика, перемешайте.
Fry potato pancakes in a well-heated frying pan with vegetable oil on both sides until golden brown.
Обжаривайте драники на хорошо разогретой сковороде с растительным маслом с двух сторон до румяной корочки.
Serve pancakes with sour cream.
Подайте драники со сметаной.