Divide the eggs into whites and yolks, leaving 4 whites and 2 yolks. Preheat the oven to 180 degrees. Boil the water.
Разделите яйца на белки и желтки, оставьте 4 белка и 2 желтка. Разогрейте духовку до 180 градусов. Вскипятите воду.
Pour cold water over the dried apricots in a saucepan so that it covers all the dried fruits. Bring to a boil over medium heat and cook for 10 minutes.
Курагу залейте в сотейнике холодной водой так, чтобы она покрывала все сухофрукты. Доведите до кипения на среднем огне и варите 10 минут.
Crush the cloves and chop finely.
Гвоздику раздавите и мелко нарежьте.
Mix sugar with honey and yolks, add nutmeg, cinnamon, chopped cloves and ginger, beat everything with a mixer.
Сахар перемешайте с медом и желтками, добавьте мускатный орех, корицу, нарезанную гвоздику и имбирь, взбейте все миксером.
Grind the cooled dried apricots and puree them using a blender. Add dried apricots to the resulting mass.
Остывшую курагу измельчите и взбейте с помощью блендера в пюре. Добавьте курагу к получившейся массе.
Grease baking dishes with oil and place the soufflé there. Place on a baking sheet half filled with hot water and place in an oven preheated to 180°C for 20 minutes, checking periodically for readiness.
Смажьте формы для выпекания маслом и выложите туда суфле. Поставьте на противень, наполовину заполненный горячей водой и уберите в разогретую до 180 °C духовку на 20 минут, периодически проверяя готовность.
Decorate the resulting soufflé with berries or sprinkle with powdered sugar.
Украсьте получившееся суфле ягодами или посыпьте сахарной пудрой.