Wash the cherries and remove the pits. Boil water and let it cool. Prepare a blender and bowls for serving.
Помойте черешню и удалите косточки. Вскипятите воду и дайте ей остыть. Подготовьте блендер и креманки и для подачи.
Add sugar to cherries. Grind the berries with sugar using a blender until smooth. Pour the sour cream into the resulting berry puree and stir.
Добавьте сахар к черешне. Измельчите ягоды с сахаром при помощи блендера до однородности. Переложите сметану в получившееся ягодное пюре и перемешайте.
Pour gelatin with cool boiled water. Place on the fire and stir until the gelatin grains are completely dissolved, but do not bring to a boil. When the gelatin is completely dissolved, remove from heat and let cool.
Залейте желатин прохладной кипяченой водой. Поставьте на огонь и помешивайте до полного растворения крупинок желатина, но не доводя до кипения. Когда желатин полностью растворится, снимите с огня и дайте остыть.
Combine the cooled gelatin with the berry puree and stir thoroughly. Divide the resulting mass into bowls. Place in the refrigerator for 3-4 hours.
Остывший желатин соедините с ягодным пюре и тщательно размешайте. Разложите полученную массу по креманкам. Уберите в холодильник на 3-4 часа.
Garnish the soufflé with berry puree and whole cherries, and sprinkle with powdered sugar if desired.
Украсьте суфле ягодным пюре и целыми ягодами черешни, при желании посыпьте сахарной пудрой.