Check the lard for excess fiber - to do this, pierce the lard with a sharp tip (like a match) and if it easily enters the pulp, this means that the product is suitable. Cut the product into small pieces. Peel the garlic, mix salt and pepper for stuffing.
Проверьте сало на излишки волокон — для этого проткните сало острым наконечником (как пример-спичка) и если она легко входит в мякоть, это значит, что продукт подходящий. Разрежьте продукт на небольшие кусочки. Очистите чеснок, для шпигования смешайте соль и перец.
Cut the peeled garlic into thin slices and mix with salt and pepper. Make a small cut in each piece of lard and stuff them with the resulting mixture.
Очищенный чеснок нарежьте на тонкие дольки и смешайте с солью и перцем. В каждом кусочке сала сделайте небольшой надрез и нашпигуйте их полученной смесью.
To make the brine, boil water and then add salt, pepper and bay leaf.
Для рассола вскипятите воду и после добавьте соль, перец и лавровый лист.
Place pieces of lard into boiling water with seasonings, wait until it boils and then boil for another 10 minutes.
В кипящую воду с приправами положите кусочки сала, дождитесь кипения и затем прокипятите еще 10 минут.
Remove the lard and carefully place it into sterilized jars.
Достаньте сало и аккуратно переложите в стерилизованные банки.
Pour the remaining lard liquid into sterilized jars and seal the jars. Leave for 2 weeks in a dark place.
Залейте в стерилизованные банки жидкость оставшуюся от сала и закатайте банки. Оставьте на 2 недели и в темном месте.
When serving, garnish the finished dish with fresh herbs, such as a sprig of dill.
При подаче украсьте готовое блюдо свежей зеленью, например, веточкой укропа.