Separate 2 yolks from the whites. For caramel, melt 1 cup of sugar in a frying pan over low heat, then pour in 100 ml of water and bring to a boil, remembering to stir constantly. Quickly pour the finished caramel into muffin tins.
Отделите 2 желтка от белков. Для карамели на сковороде расплавьте 1 стакан сахара на медленном огне, затем налейте 100 мл воды и доведите до кипения, не забывая постоянно помешивать. Готовую карамель быстро разлейте по формочкам для кексов.
Boil milk with vanilla sugar. While the milk comes to a boil, beat 3 eggs, the rest of the sugar and the yolks until smooth. Then add milk to this mixture in small portions, continuing to whisk. Strain the milk-egg mixture and leave for 10 minutes at room temperature.
Вскипятите молоко с ванильным сахаром. Пока молоко подходит к кипению, взбейте до однородности 3 яйца, остальной сахар и желтки. Затем в эту массу добавляйте молоко маленькими порциями, продолжая взбивать. Молочно-яичную смесь процедите и оставьте на 10 минут при комнатной температуре.
Stir the cooled milk-egg mixture again and distribute into the molds with caramel. Then place them in a tray with water and place them in an oven preheated to 170°C for 35 minutes.
Остывшую молочно-яичную смесь снова перемешайте и распределите по формочкам с карамелью. Потом поставьте их в поддон с водой и отправьте в разогретую до 170 °C духовку на 35 минут.
Before serving, cool the soufflé slightly and remove from the mold. Garnish with a sprig of mint or basil if desired.
Перед подачей чуть остудите суфле и достаньте из формы. По желанию украсьте веточкой мяты или базилика.