Wash and peel the potatoes. Wash the champignons and cut into strips.
Картофель помойте и почистите. Шампиньоны помойте и нарежьте соломкой.
Place the chopped potatoes in a saucepan and cover with water. Place on the fire, bring to a boil, add salt and spices. Cook for 20-25 minutes until done.
Нарезанный картофель положите в кастрюлю, залейте водой. Поставьте на огонь, доведите до кипения, добавьте соль и специи. Варите 20-25 минут до готовности.
Place a frying pan on the fire, add a little vegetable oil and fry the mushrooms until soft, then let cool. Using a potato masher, turn the boiled potatoes into puree, add mushrooms and spices to it to taste. Mix everything well.
Поставьте на огонь сковородку, добавьте немного растительного масла и обжаривайте грибы до мягкости, потом дайте остыть. Отваренный картофель с помощью толкушки превратите в пюре, добавьте к нему грибы и специи по вкусу. Все хорошо перемешайте.
Roll out the dough into a thin layer and cut out circles with a diameter of 7-8 cm. Place about 2 tsp on each circle. filling, mold the edges and form dumplings.
Раскатайте тесто в тонкий пласт и вырежьте кружочки с диаметром 7-8 см. На каждый кружочек выкладывайте примерно 2 ч.л. начинки, слепите края и сформируйте вареники.
Pour water into a saucepan, put it on the fire, add salt, bring to a boil and put the dumplings to cook. Once they float to the surface, cook for another 6-8 minutes.
Налейте в кастрюлю воду, поставьте на огонь, посолите, доведите до кипения и положите вариться вареники. После того, как они всплывут, варите еще 6-8 минут.
Serve the dumplings hot, adding butter or sour cream if desired.
Подавайте вареники горячими, по желанию добавьте сливочное масло или сметану.