Leave the pollock fillet to defrost for 2 hours if it is frozen. Separate the egg whites from the yolks and leave in the refrigerator to cool for 15 minutes. Preheat oven to 180°C.
Филе минтая оставьте размораживаться на 2 часа, если оно заморожено. Отделите яичные белки от желтков и оставьте в холодильнике на 15 минут охлаждаться. Разогрейте духовку до 180 °C.
Pass the defrosted pollock fillet through a meat grinder several times.
Размороженное филе минтая пропустите через мясорубку несколько раз.
Add egg yolks, sour cream and half the required salt to the chopped fillet. Stir until smooth.
К измельченному филе добавьте яичные желтки, сметану и половину необходимой соли. Перемешайте до однородности.
Beat the chilled whites with salt until thick foam.
Взбейте охлажденные белки с солью до густой пены.
Gradually add the whites to the fish mixture and mix gently with up and down movements.
Постепенно добавляйте к рыбной массе белки и аккуратно мешайте движениями вверх и вниз.
Pour the mixture into silicone molds and place in the oven for 25 minutes. Do not open the oven during baking to prevent the soufflé from settling.
Выложите массу в силиконовые формы и отправьте в духовку на 25 минут. Во время выпекания не открывайте духовку, чтобы суфле не осело.
After 25 minutes, remove the soufflé from the oven, leave to cool for 15 minutes and only then remove from the molds.
Через 25 минут достаньте суфле из духовки, оставьте охладиться на 15 минут и только потом доставайте из формочек.
Garnish the resulting fish soufflé with sesame seeds or fresh herbs, such as dill.
Украсьте получившееся рыбное суфле кунжутом или свежей зеленью, например укропом.