Wash the oranges thoroughly and cut off the tops. Carefully remove all the pulp from the oranges and squeeze the juice out of the pulp. Melt the butter.
Апельсины тщательно вымойте, срежьте с них верхушки. Аккуратно извлеките из апельсинов всю мякоть, из мякоти выжмите сок. Растопите сливочное масло.
Pour flour into the cooled melted butter and rub well. Add sugar and orange juice, place on the stove, and bring to a thick consistency over low heat, stirring constantly. Add the confiture and mix thoroughly.
В остывшее растопленное масло насыпьте муку и хорошенько разотрите. Добавьте сахар и апельсиновый сок, поставьте на плиту, и на медленном огне доведите до густоты, постоянно помешивая. Положите конфитюр и тщательно перемешайте.
Beat the egg whites in a separate bowl until medium peaks form. Pour the orange mixture into the resulting mixture and mix. Place soufflé in orange peel molds. Bake in the oven for 25-30 minutes at 200°C.
Взбейте в отдельной миске яичные белки до средних пиков. В полученную смесь влейте апельсиновую массу и смешайте. В формочки из апельсиновых корок выложите суфле. Выпекайте в духовке 25-30 минут при 200 °C.
Cool the finished soufflé slightly and sprinkle with powdered sugar before serving.
Готовое суфле чуть остудите и перед подачей посыпьте сахарной пудрой.