Open the can of canned chickpeas, place in a colander and let the liquid drain. Squeeze the juice from the lemon into a small cup. Prepare the rest of the recipe ingredients.
Откройте банку с консервированным нутом, откиньте на дуршлаг и дайте стечь жидкости. В небольшую чашку выжмите сок из лимона. Подготовьте остальные ингредиенты по рецепту.
Cut the bacon into small strips and fry in a dry frying pan until nicely crispy. Place it on a plate and let cool.
Нарежьте бекон на небольшие полоски, обжарьте на сухой сковороде до приятной хрустящей корочки. Выложите его на тарелку и дайте остыть.
Cut the cucumber and bell pepper into small strips of equal size. Cut the red onion into thin rings. Finely chop the parsley and green onions.
Нарежьте огурец и болгарский перец небольшими полосками одинакового размера. Красный лук нарежьте тонкими колечками. Петрушку и зеленый лук мелко нашинкуйте.
Mix together lemon juice, olive oil, salt and spices. Place chickpeas, bacon, chopped vegetables and herbs in a deep bowl. Pour over the resulting dressing and stir.
Смешайте вместе сок лимона, оливковое масло, соль и специи. Сложите в глубокую миску нут, бекон, нарезанные овощи и зелень. Полейте получившейся заправкой и перемешайте.
Before serving, place in a salad bowl and sprinkle with sesame seeds.
Перед подачей на стол, выложите в салатник и посыпьте семенами кунжута.