Wash the leaves of celery, cherries, currants, horseradish and the stem of dill well and cut into small pieces.
Листья сельдерея, вишни, смородины, хрена и стебель укропа хорошо промойте и нарежьте на мелкие кусочки.
Place half the celery leaves, horseradish and dill stalks on the bottom of the pan. Place three heads of garlic in the husk on a green pillow, place washed currant and cherry leaves on top of it, add a bay leaf. Add half of the pepper mixture to the pan.
На дно кастрюли уложите половину листьев сельдерея, хрена и стебля укропа. Три головки чеснока в шелухе положите на зеленую подушку, поверх него положите промытые листья смородины и вишни, добавьте лавровый лист. Насыпьте в кастрюлю половину смеси перцев.
Place the tomatoes tightly in 2 layers on the green pillow and then place the remaining leaves, spices and peeled garlic on top. Leave to soak in the aroma of herbs for 2 days.
На зеленую подушку плотно выложите помидоры в 2 слоя и затем поверх сложите оставшиеся листья, пряности и очищенный чеснок. Оставьте на 2 дня пропитываться ароматом трав.
After 2 days, in a separate pan, mix water with salt, stir well to dissolve the salt. Pour the resulting brine into a saucepan with tomatoes and leave for another 3 days.
Через 2 дня в отдельной кастрюле смешайте воду с солью, хорошо перемешайте для растворения соли. Залейте получившийся рассол в кастрюлю с помидорами и оставьте еще на 3 дня.
When serving, place tomatoes on a plate and garnish with fresh herbs.
При подаче выложите на тарелку помидоры и украсьте свежей зеленью.